Blog

Ha baj van a párkapcsolatoddal és segítséget keresel, mit írsz be a Google-ba? A legtöbben ilyenkor a párterápia szóra keresnek rá. Azt azonban kevesen tudják, mi a különbség a párterápia és a párkapcsolati tanácsadás között.

Ezúttal nem egy párkapcsolati problémáról szeretnék írni, hanem egy könyvet ajánlok figyelmetekbe. Nem szakkönyvet, hanem szórakoztató irodalmat. Természetesen azért ajánlom elolvasásra, mert párkapcsolati témát boncolgat: a hűtlenséget és a válás kérdésének felmerülését. Azonban nem "nyálas" mese, hanem nagyon jó pszichológiai érzékkel megírt, a...

A minap nagyon felbosszantott egy Facebook-poszt. Pontosabban nem is annyira maga a poszt, hanem az arra érkező férfiúi reakciók.

Néhány hete érdekes előadáscímre figyeltem fel a neten: A férfinak nem szex kell. Azonnal felkaptam a fejem. Természetesen nem gondolom, hogy a legtöbb férfinak CSAK a szex kellene, pláne, ha némi érzelmi intelligencia is szorult belé, de kíváncsi voltam, hogy mit gondol a témáról egy férfi, ráadásul igencsak jóképű, hogy mi is kell neki, ha nem a...

Nyolcévnyi szervezőmunka után az idén sikerült a Harmat Kiadónak Magyarországra "hozni" az öt szeretetnyelv elméletének kidolgozóját, dr. Gary Chapman amerikai család- és párterapeutát, aki március 27-én Debrecenben tartott nagy sikerű előadást.