A teszt értékelése

0-5 állítás igaz a kapcsolatodra:

Igazán nem panaszkodhatsz az anyósodra! Szinte sosem okoz feszültséget a kapcsolatotokban. Láthatólag sikerült nagyon jó viszonyt kialakítanod vele, és megfelelőképpen beépíteni őt a párkapcsolatotokba. Hármótok érzelmi viszonya kiegyensúlyozott, független, önzetlen, figyelmes. Viselkedésetekben nincs nyoma féltékenységnek, kisajátításnak, éretlenségnek, önzésnek vagy érzelmi diszharmóniának. Mindazonáltal ne feledd, hogy időnként meg kell húzni a határt, akkor is, ha sokszor jól jön anyósod segítsége és hasznosak tanácsai, mert csak így őrizhetitek meg jó párkapcsolatotokat.

6-14 állítás igaz rátok:

Anyósoddal való kapcsolatodban nincsen komoly feszültség, bár gyakran kerül sor miatta kellemetlen vitákra. Ne feledd, a fiúgyerekek nem nagyon szoktak beszélgetni az anyjukkal, ebből következően az anyós ritkán jut kielégítő mennyiségű információhoz. Ezért úgy érezheti, kirekesztették fia családjából, és csak úgy harcolhatja ki a befogadást, ha rátok erőszakolja társaságát. A jövőben próbálj meg kicsit diplomatikusabb lenni, és valamivel jobban vond be anyósodat a családi életbe. Ennek ő örülni fog, és magától is visszavonul. Egy nőnek az hiányzik a legkevésbé, hogy az anyósa panaszkodjon rá a fiának, mert nem ellenségre, hanem szövetségesre van szükséged! Próbálj hidakat építeni, mert ha semennyi időt nem vagy hajlandó rászánni arra, hogy jó kapcsolatot alakíts ki anyósoddal, annak rossz vége lesz.

15-20 állítással értettél egyet:

Kapcsolatotok nagyon feszült. Anyósod tolakodó, zsarnoki, gáncsoskodó teremtés, aki nem hajlandó levágni a fiát a köldökzsinórról. Néha annyira elmérgesíti a helyzetet, és olyan sok keserűséget okoz, hogy már a válást fontolgatod. Pedig az élet nem állhat meg. Mint nőknek, nektek kell tisztázni ezt a helyzetet egymás között, a férj/fiú bevonása nélkül. Kézbe kell venned az irányítást! Ne az anyósodat bíráld, inkább szoktasd rá arra a párod, hogy azt tegye, amit te szeretnél. Végül is felnőtt ember, vállalnia kell a felelősséget cselekedeteiért.