Párkapcsolati tanácsadás

Szeretné végre jól érezni magát a kapcsolatában? 

Jó lenne, ha otthona igazi menedék, a béke szigete lenne?
Boldog családi életre, házasságra vágyik? 
Nem akar válni?

Ne tartozzon az elváltak népes táborába!

A kapcsolatok nagy része megmenthető párkapcsolati tanácsadással!

Itt a helyük, ha mindkettejükben megvan a javítás szándéka.

Párkapcsolati tanácsadással a legtöbb házasság megmenthető - Fotó: Hevesi Norbert
Párkapcsolati tanácsadással a legtöbb házasság megmenthető - Fotó: Hevesi Norbert

A párkapcsolati tanácsadás megoldás lehet:

  • ha elhidegültek egymástól,
  • ha valamelyikük hűtlen volt,
  • ha nem tudják megoldani konfliktusaikat, állandóan ugyanazon veszekednek,
  • ha eltávolodtak (elfejlődtek) egymástól.


Figyelem!

Július 31. és augusztus 11. között szabadságon vagyok.Ez idő alatt minden szolgáltatásom szünetel!

Telefonon sem leszek elérhető, bejelentkezésre nincs lehetőség.

Figyelem!

Az időpontfoglalás kizárólag telefonon vagy e-mailben lehetséges!

Az időpont foglalása az első alkalom kifizetésével válik érvényessé. Amennyiben a számla a foglalás napján nem kerül rendezésre, az időpontot törlöm.
Ha a foglalás ellenére a konzultáció időpontjában nem jelenik meg, a díj nem jár vissza.

Az időpontfoglalásokat igyekszem a lehető legrugalmasabban kezelni. Bármikor közbejöhet valami, így természetesen lehetősége van (a szabad helyek függvényében) időpontját lemondani vagy áthelyezni. 

Az időpont lemondása előző napig semmilyen kötelezettséggel nem jár. 

Ha aznap mondja le időpontját, a konzultációs díj felét ki kell fizetni.

Ha egyáltalán nem mondja le az időpontot, de nem jön el, a teljes összeget ki kell fizetni, hiszen én ott voltam, vártam önt. Ebben az esetben új időpontot is csak akkor tudok biztosítani, ha az elmulasztott alkalom kifizetésre kerül.

Köszönöm a megértését!

Illusztráció: Allef Vinicius, Unsplash
Illusztráció: Allef Vinicius, Unsplash

"Kicsit félve, de bizakodóan jöttem az első alkalomra. Már a légkör és Linda személyisége is nagyon megnyugtató volt számomra. Nagyon tetszett, ahogy fel volt építve a terápia menete és egyre mélyebb és komplexebb dolgokba mentünk bele. Rengeteg hasznos és jó tanácsot kaptunk, amit alkalmazva látjuk, hogy tényleg működik és jobb irányba haladunk. Rávilágított dolgokra, amit talán már régen elfelejtettünk (vagy nem foglalkoztunk vele) a másikkal kapcsolatosan." 

A. Sz.


"Linda szakmailag nagyon jó, őszinte, megbízható. Felkészült, figyelmes, megértő. Nagyon tetszik a honlapja, az élete. Az általa megosztott idézetek erőt adnak, a jó út felé irányítanak. A szakmai segítségek, amiket ajánlott, jók."

                                                         L. O. - R. B.

És boldogan éltek, amíg meg nem haltak...

Az egyik legsúlyosabb párkapcsolati tévhit, hogy ha megtalálod az igazit, akkor minden menni fog magától, boldogan éltek, míg meg nem haltok.

Ez az állítás két ponton sem stimmel. Egyrészt az igazi nem létezik. Pontosabban bárkiből lehet igazi, hiszen te teszed azzá. Másrészt egyetlen kapcsolat sem működik magától. A házasságodért tenned kell, mindennap.

Mivel azonban sokan élnek eszerint a tévhit szerint, egyre több házasság megy tönkre, közelít a válás felé. Ha ugyanis nem érezteted a szeretetedet a társaddal mindennap, akkor szépen lassan elhidegültök egymástól, egyre több lesz a konfliktusotok. 

Az elhidegülés a leggyakoribb ok, amivel felkeresnek a párok. Jól teszik, hogy nem a válást választják, mert az elhidegülés viszonylag könnyen megoldható probléma - már 5-6 konzultációs alkalom érezhető változást okoz. 

Ha eljössz hozzám párkapcsolati tanácsadásra, az kicsit olyan lesz, mintha iskolába járnál. Ugyanis megtanítom nektek azokat a módszereket, amelyeket ha alkalmaztok, jól fogjátok magatokat érezni a házasságotokban.

Azonban a siker nem rajtam múlik, csakis rajtatok. Én megmutatom a jó irányt, megtanítom az alkalmazható módszereket, de nem csinálhatok meg semmit helyettetek. A házasságotokat ti működtetitek. De ez szerintem jó hír: ha tudod, hogy rajtad múlik, akkor tehetsz érte. Kezdd el minél hamarabb!

Gyakran ismételt kérdések

Megmenthető egyáltalán a házasság?

Igen, a legtöbb párkapcsolat megmenthető. Ha mindketten akarjátok és folyamatosan dolgoztok rajta, akkor az eredmények viszonylag gyorsan megmutatkoznak. 

Lehet, hogy túl vagy már több megmentési kísérleten, de akkor se add fel! Pszichológusként szakszerűen és célirányosan tudok segíteni a változásban.

Ha van még közöttetek bármilyen érzelem (akár gyűlölet is), akkor jó esély van a kapcsolat élhetővé, jobbá tételére.

Még hűtlenség esetén is megmenthető a kapcsolat, sőt, akár jobb is lehet, mint korábban volt.


Nem vagyok bolond, hogy pszichológushoz menjek!

Megnyugtatlak, pszichológushoz, így hozzám is csak egészséges emberek járnak, nem bolondok. Ma már egyáltalán nem szégyenletes dolog szakemberhez fordulni. Ha eltörik a lábad, orvoshoz mész, begipszelik. Ha a lelked törik össze, akkor nem az a normális, hogy szintén szakember segítségét kérd? Gyorsabban, tévutak nélkül segíthetek abban, hogy megoldd a lelki problémáidat. 

Az, hogy pszichológushoz fordulsz, pont azt jelzi, hogy intelligens, felelősségteljes, tenni akaró ember vagy, nem pedig bolond.


A pszichológus eldönti, hogy melyikünknek van igaza?

Nem, nem vagyok döntőbíró. Egy párkapcsolatban nem kell, hogy egyvalakinek legyen igaza. A maga szemszögéből ugyanis mindenkinek igaza van.

Abban fogok segíteni, hogy megtanuljátok a konfliktusaitokat felvállalni és kezelni. Segítek abban, hogy olyan megoldást találjatok, ami mindkettőtöknek megfelel.


Hogy teregethetném ki a "szennyest" egy idegen előtt?

Valóban nem egyszerű megnyílni egy idegennek, egy pszichológusnak. De egyrészt néhány alkalom után már egyáltalán nem fogtok idegennek érezni, fel fogtok tudni oldódni. Másrészt egyfajta biztonságot is adhat az, hogy idegen vagyok: bármit mondtok is el, a konzultációkon kívül nem fogunk találkozni, minden a 4 fal között marad. Soha nem kell szégyenkeznetek amiatt, amit elmondtatok. Nem fogok ítélkezni felettetek.

Ahhoz viszont, hogy segíteni tudjak abban, hogy megoldjátok a problémátokat, muszáj alaposan ismernem a helyzetet. Csak akkor tudjátok feldolgozni a sérelmeiteket, ha beszéltek róluk.


Mennyi időt kell várnunk, hogy időpontot kapjunk?

Általában egy, maximum két héten belül tudok időpontot adni. Általában az esti, késő délutáni órák a zsúfoltabbak, arra előfordulhat, hogy többet kell várni.


Még nem vagyunk házasok. Mehetünk párkapcsolati tanácsadásra?

Persze. Sőt! Legszívesebben minden házasság előtt állónak kötelezővé tenném a párkapcsolati tanácsadást. A mai fiatalok szinte sehonnan nem tudják elsajátítani azt, hogy hogyan kell működtetni egy házasságot. Nincsenek családi mintáik, az iskolában nem tanítják, hogyan kell házasságban élni, a filmekből pedig csak rengeteg tévhitre lehet szert tenni. Pedig a párkapcsolat működtetését meg lehet tanulni. Nagyon gyakran nem azért vannak egy párnak problémái, mert nem illenek össze, lelki sérüléseik vannak, stb., hanem egyszerűen csak hiányoznak a megfelelő ismereteik.


Mennyi ideig fog tartani a párkapcsolati tanácsadás folyamata?

Ezt előre nem tudom megmondani, a probléma súlyosságától, összetettségétől függ. Van, amikor 1-2 találkozás is elég a megoldáshoz. A leggyakoribb a 6-10 alkalmas folyamat, de persze ettől hosszabb időre is szükség lehet.

A találkozások általában heti rendszerességgel követik egymást.