Bemutatkozás - Lindák Linda 

Egy indiai nagymogul egyszer a következő mondatot íratta fel házának kapujára: "Híd a világ, menjetek át rajta, de ne építsetek azon házat magatoknak." A világ valóban egy híd, s valóban soha sem lehet igazán letelepedni, örökké járni kell rajta, ha nem akarunk a belefáradás, a tehetetlen unalom csapdájába esni. Ahhoz, hogy minőségi életet élhessünk, folyamatosan fejlődni kell, megújulni.

Lindák Linda pszichológus, családterapeuta jelölt, konfliktuskezelési szaktanácsadó, tehetségfejlesztő szakvizsgával rendelkező mesterpedagógus vagyok. Gyermekeimet, két fiút, is arra nevelem, hogy mindig próbáljanak megújulni, minden feladatot új és új módszerekkel oldjanak meg. A hozzám forduló felnőtteket és a házaspárokat is arra vezetem rá beszélgetéseink során, hogy friss gondolatokkal nézzenek egymásra, úgy éljék meg társukkal, párjukkal való kapcsolatukat, mintha mindig abban a pillanatban kezdődne, így soha nem veszít varázsából a másikkal való együttlét.

Lindák Linda pszichológus - Fotó: Hevesi Norbert
Lindák Linda pszichológus - Fotó: Hevesi Norbert

Ahogy az indiai nagymogul feliratát a világ vallástörténészei több mint ezer éve fejtegetik, úgy a társas kapcsolatok sokféleségét is oly sok ideje próbáljuk megfejteni. Az én hivatásom, hogy a pszichológia eszközeivel vezessem végig az embereket saját életük világán.

Pszichológus diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem 2006-ban. Éveken át tanítottam pszichológiát középiskolában és OKJ-s képzéseken felnőtteknek. Önismereti csoportokat vezettem, tehetségfejlesztéssel foglalkoztam. Részt vettem a Szerencsejáték Zrt. játékfüggőség kialakulását megelőző programjában.

A párkapcsolati tanácsadásban használt módszeremet a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetben fejlesztettem tovább. 2018 novemberében konfliktuskezelési szaktanácsadó végzettséget szereztem. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület családterapeuta képzésében veszek részt.

Ahol már találkozhattunk: