Vélemények

Mindig nagy megtiszteltetés számomra, amikor egy kliens rászánja az időt, hogy értékelje a munkámat. Az alábbi véleményeket az egyéni és párkapcsolati tanácsadások, illetve a VIP tréning résztvevői írták rólam (A fotók a személyiségi jogok védelmében - Rácz Karolináén, Toma Renátáén és Sz. E.-én kívül- csupán illusztrációk):

L. B.

Linda nagyon kedves, bíztató és humoros, a terápia során sok tesztet, játékot és kérdéseket hozott nekünk segítségül, hogy a terápia gördülékenyen haladjon. Külön tetszett, hogy mindig a pozítiv dolgokra fókuszáltunk. Szívből ajánlom mindenkinek, hiszen életreszóló jó tanácsokat kaptunk párommal, sikerült kilábalnunk egy nehéz időszakból, és Linda segítségével rájönni, miért is szerettünk egymásba még az elején.

P. V.

Linda egy rendkívüli pszichológus. Kedves, lényegretörő, szakmailag felkészült személy. Mindig mosolyogva, jó hangulatban fogadott, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy teljesen megnyíljak, tudjak beszélni a problémámról. A tanácsadás megnyugtató, kellemes környezetben történt, amely során a probléma átbeszélése mellett hasznos tanácsokkal látott el, illetve különböző technikákkal ismertetett meg. Mindig türelemmel fordult felém, még akkor is, ha az adott gondolatkört már "ezerszer" átbeszéltük. Lindának hála sikerült leküzdenem a párkapcsolati szorongásom és újra bizalommal fordulok a párom felé. Fontosnak érzem megemlíteni azt is, hogy a beszélgetéseinknek köszönhetően úgy érzem, rengeteget fejlődtem egyénileg is, és képes vagyok megbirkózni olyan helyzetekkel, amikkel eddig nem tudtam. Köszönöm szépen Linda!

T. M. A.

Nagyon felszabadultan tudtam beszélni a problémáinkról. Segítettek a vezetett kérdések, kérdőívek. Mindig biztonságban éreztem magam. Sikerült megfogalmazni az érzéseimet. Úgy éreztem, hogy egy tudatos úton járunk, aminek sikeres vége lesz.

Köszönöm, hogy újra eszünkbe juttatták a foglalkozások, hogy miért is szerettünk egymásba annak idején.
Örülök, hogy kértünk segítséget és annak is, hogy épp Lindára találtunk rá.

T. T.

Jól haladtunk a problémák feltárásában és sikerült megfelelő hatékonysággal eredményt elérni. A beszélgetések mindig jó hangulatban történtek, folyamatosan kaptunk hasznos információkat/instrukciókat ahhoz, hogy a kapcsolati problémáink megoldódjanak. Szakmailag jól felkészültnek találtam Lindát.

Gy. Zs.

Lindához a lehető legjobbkor kerültünk, amikor a házasságunk nagyon mélyponton volt. Már az első alkalommal kialakult a bizalom, nyíltan és őszintén tudtunk beszélgetni a problémáinkról. Ez azért volt könnyű, mert Linda személyisége megnyugtató és bizalomkeltő. Számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a kapcsolatunkban elsősorban nem a negatív dolgokat emelte ki, hanem az erősségeinket hozta felszínre, azt, hogy miért vagyunk jó páros, és mi az, ami nagyon jól működik, csak tudatosan, folyamatosan törődést igényel. Nagyon hasznos tanácsokkal, tanításokkal látott el minket, amelyeket ha megfogadunk, akkor egy nagyon jó házasságban tudunk élni. Minden házasság előtt állónak ajánlom a Linda által tartott párterápiát! Óriási segítség!

Gy. J.

Linda nagyon jól feltérképezett minket egyénenként és kapcsolati szinten is. Kellemes légkört teremtett minden alkalommal. Jó volt hozzá eljárni, mert nem "teherként", hanem kikapcsolódásként tekintettem az órákra. Gyorsan repült az idő mindig, még ha olykor nehéz témákon is túl kellett esni. Nagyon hasznos tanácsokkal látott el minket, amikre nélküle nem jöttünk volna rá soha. Minden párnak kötelezővé kellene tenni az ilyen jellegű terápiákat, mert a jövőre nézve is tudott Linda segítséget nyújtani, nem csak az aktuális problémákban.

Toma Renáta

Kedves Linda!Tisztelettel és megbecsüléssel írom szavaimat, hogy jelen van a segítségével! Azt tapasztalom sajnos, hogy minden emberi problémát TABU-ként kezel az emberek legnagyobb többsége. Az az elfogadott, hogy ne nyafogj, ne panaszkodj, esetleg elmondhatod valaki bizalmasodnak egy-kétszer a gondodat, de aztán hagyd abba, és főleg ne tudja "mindenki". Sírjál otthon egyedül. Ha valami nem jó változtass vagy tűrj, de nem kíváncsi senki a bajodra. Nos igen, remek tanács, így is kell tenni! Azonban "előfordul", hogy nem képes valaki egyedül kimászni egy adott problémából és akár életre kitartó elakadásban is ragadhat. Iszonyú sérelmeket tudunk okozni egymàsnak... ez a "szégyenkezés", "tabuzás" szerintem csak még jobban elmélyítheti az amúgy is nehéz feldolgozni valókat. Szinte irigylem azokat, akik oly erősek, hogy mindent is lenyelnek, feldolgoznak, túllépnek viszonylag gyorsan, könnyen. Akinek ez sikerül nagyon rendben is van. Persze vagy így van, vagy nem.Az biztos, hogy nagyon hálásak lehetünk, ha mint Ön is, megmutatkozik, és segíthet a tabuk feldolgozásában azoknak, akik merik és akarják választani az igaz, őszinte megoldásokat, önismeretet!

40-es pár
Amikor Lindát felkerestük, azt hittem, vége a házasságomnak, ezeken a problémákon nem lehet túllépni. Megtanultam, hogy van kiút. Újra felfedeztem az értékeinket. Külön öröm, hogy a férjem többször olyan szinten nyílt meg, mondta el az érzéseit, ahogy még nem hallottam.

A tanácsadás jól felépített volt. A probléma feltárása után a beszélgetések és a feladatok a megoldást célozták. Linda jól oldotta a feszültséget, és a tanácsadások és a feladatok után mindig jobban éreztük magunkat. Máris javult a kapcsolatunk és azt gondolom, elérjük kitűzött céljainkat a tanácsadások segítségével.

V.R. és V.V.A.
Valósznűleg egy makulátlan világban nem lenne szükség Linda munkájára, de mivel emberek vagyunk és sajnos előfordul, hogy hibázunk, akkor ismerjük ezt el, és ha nem tudjuk önerőből kijavítani azt, akkor ebben megfelelő segítség lehet, amennyiben hozzá fordulunk.

Linda segített abban különböző technikákkal, hogy hogyan tudom alkalmazni a "gondolat stop"-ot, ami nagy segítségemre volt abban, hogy a bizalmamat visszakapja a párom. Segített nekünk abban, hogy a párommal ismét egymásra találjunk, megismerjük egymás szeretetnyelvét, amit most már tudok, mennyire fontos alapja a kapcsolatunknak. Összességében elmondhatom, hogy mindketten sokkal nyitottabbak lettünk, úgy érzem, jobban ismerjük egymást, mint mielőtt Lindához fordultunk.

P. GY. és P. D.H.
Köszönöm, hogy az útról, amin együtt mentünk, segített elgurítani a rögöket. A simább út eredményes utazáshoz vezetett.

Linda nagyon kedves, empatikus. Komoly tapasztalattal, szaktudással rendelkezik. Elindított minket egy olyan úton, amely sínre teszi az életünket. Köszönettel tartozunk még akkor is, ha voltak nehéz percek, kérdések, sírások.

K. V.
A kiinduló probléma megbeszélése után egy részletes önismereti utazás történt, minden fontos állomást érintve. Ezeket könnyebb volt így feldolgozni és vezetett módon helyére tenni, mint egyedül próbálva megoldani.

Az önismeretem elmélyült, a tudatosságom megerősödött.

Lilla

Annyira hálás vagyok! 

Mikor elhatároztuk, hogy adunk egy utolsó esélyt a kapcsolatunknak és elmegyünk párterápiára, megmondom őszintén én már valahol eltemettem a szerelmünket. 

Körülbelül 5-6 alkalom elegendő volt arra, hogy teljes fordulatot vegyen a kapcsolatunk. Talán soha nem volt ennyire boldog és kiegyensúlyozott az életünk, mint most!
Köszönjük szépen! ❤️

Név nélkül

"Linda mindig ugyanolyan jó hangulatban fogadott minket, nagyon kedves és rengeteg értékes szakmai tanácsot kaptunk tőle, melyet ezúton is köszönök. Sok mindenre rávilágított a kapcsolatunkban, de főként arra, hogy nem tragédia a problémánk, csak dolgozni kell rajta, ez pedig már csak kettőnkön múlik.

A tanácsadás hatására türelmesebb leszek, ha kritikát kapok (vagyis nem kritikát, megjegyzést) és sértődés helyett megpóbálok beszélni róla. Igyekszem jobban támogatni a férjemet, ha nem érzi elég fontosnak magát."

Zsófi

"Kedves Linda!

Köszönjük szépen az eddigieket.

Szerintem, és férjem nevében ezt biztosan írhatom, mert meg is beszéltük, az első legfontosabb az volt nekünk, hogy egy harmadik, kívülálló fél előtt fel lehet fedni a gondokat. Olyan előtt, aki pártatlan és ha finoman is, de elmondja, melyik-melyik lépés volt hibás bármelyik fél részéről. Másrészt fontos a jelenlegi sérelmeket ki is mondani, mert mint látszik, nem lehet kitalálni mit gondol a másik, vagy utalgatni. Erre négyszemközt nem lett volna lehetőség, hisz veszekedést produkált volna. Szerintem fontos, férjem szerint nem annyira, a régóta fennálló, aktuálisan gondot ugyan nem okozó, de tartós hatású múltbeli sérelmek tisztázása is, mely megmagyarázott a másik fél számára sok jelenlegi viselkedésformát. Amit szintén tanultunk és aktívan használunk is, hogy ne sértegessük és kritizáljuk egymást, hanem "nekem rosszul esett" indítással tudassuk a másikkal. A szeretetnyelv megismerése is teljesen új volt és segített a másik megértésében. Emellett az, hogy naponta kedveskedni próbáljunk a másikkal, dicsérni, vagy az ő szeretetnyelvén gondoskodásunkat és érzéseinket kifejezni. Konfliktuskezelésre még rengeteg lehetőségünk nem volt (szerencsére?), de ami eddig biztos, a másik nézőpontját megpróbálva megérteni, eddig sikerült elkerülni a veszekedést is.

Köszönettel: Zsófi"

P. Zs.

"A tanácsadás folyamata nagyon jó. A pszichológus először meghallgatta mind a két fél problémáját, majd annak fényében építette fel a munkáját.

Nagyon pozitív a tanácsadás hangulata, és olyan tanácsokkal lettünk ellátva, melyek valóban segítséget nyújtottak a párommal való kapcsolat javításában."

Barbi

"Kedves Linda!

Egy szakszerű, minden témában nyitott pszichológust ismerhettem meg Önben. A terápia menete szimpatikus volt, az volt az érzésem, hogy mindig tartalmas választ kapok a kérdéseimre, amik hozzám tesznek valami újat, tehát szinte sosem maradtam tanácstalanul. Ami számomra legfontosabb volt, hogy amíg más pszichológusoknál egy alkalommal egy-két dologra tudtam felkapni a fejem, hogy na, megvilágosodtam, addig Ön számtalanszor felnyitotta a szemem - olyan dolgokban is, aminek eszembe sem jutott a másik oldalát nézni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és köszönöm a segítségét!"

B.T.H. & B.L.

"Tetszett a kedvessége, megértése, az, hogy nyugalom volt, és Lindából is ez áradt. Jó volt elmondani a problémáinkat, és egy kívülállótól megoldást kapni, hogy saját magamnak és nekünk a férjemmel is tudjon segíteni. Ha esetleg adódik még probléma, ismét fogok jelentkezni."

"Linda figyelmes kedves és lényegretörő. Megfelelő útmutatást ad, és jó önismeret ébresztő a foglalkozás irányítása. Tapintatos a rossz tulajdonságok szembesítésével kapcsolatban."

Sz.É. & D.Z.

"Köszönjük szépen, hogy segített nekünk újra közelebb kerülni egymáshoz, valamint megtanítani nekünk, hogy hogyan nyissunk egymás felé. Nagyon hasznos volt a közös terápia.

Mi tetszett a tanácsadás folyamatában?

- tudatos építkezés, bizalom elnyerése, felkészülés az egyik óráról a másikra,

- az egésznek volt egy gerince, váza,

- jó kérdések, jó és intuitív változtatások a terápia menetében."

Anonim

"Linda pártatlan, lényegrelátó, kedves, okos, naprakész pszichológus. Megkedveltem a stílusát, a munkája nélkül valószínűleg már elváltunk volna."

"Kellemes környezetben a kérdéseinkre korrekt és szakmailag megalapozott válaszokat kaptunk, melyekkel sikerült a házasságunkat kimozdítani a mélypontból, és harmonikus kapcsolattá változtatni."

K.É. & Sz.A.

"Linda kedves, kellemes személyiség. Közvetlen. Bizalommal lehet fordulni hozzá. Gyakorlati tanácsokkal látja el a párokat, melyeket be tudnak építeni a kapcsolatukba, életükbe. Ajánlom szeretettel!"

"Linda kedves és megértő, igyekszik mindkét fél álláspontját megismerni és elemezni. Törekszik a jó hangulatra, de őszintén véleményt alkot."

B. Sz. D.

"Mindenképpen kellett Linda segítsége és tapasztalata, tudása ahhoz, hogy irányt mutasson, tanácsot adjon a házasságunk hosszú távú működéséhez. Az egymáshoz való kapcsolódásunk alapvetően változott, mióta őhozzá járunk. Mindenképpen előre lendítette a fejlődésünket, mind egyénileg, mind párként.

A nyitott, őszinte kommunikációhoz és a szeretetteli egymáshoz forduláshoz mindenképpen ragaszkodni fogok."

Tamás

"Amiért jöttem, azt megkaptam. A legfontosabb az, hogy mint férfi, mint férj megismertem egy nő szemszögéből a feleségem érzelmeit. Hitelesen mondta el, hogy mit érez egy elhanyagolt feleség. Megértettem, hogy mit tett a feleségem, és azt is, hogy ne keressem a racionális válaszokat a cselekedeteire.

Nagyon jók voltak a pszichológiai játékok, tényleg sok információt ismertem meg önmagamról, korlátaimról, illetve a feleségem jelleméről. "

N&G

"Linda kedves, türelmes, lényegre tapintó, precíz. Mindig mindent részletesen átbeszéltünk, nagyon tetszettek a kreatív és vicces tesztek, amikből nagyon komoly dolgokat lehetett kiolvasni. Mindkettőnk hibáit átbeszéltük és segítséget kaptunk ezek orvoslására. Csillagos ötös volt minden óra. Még akkor is boldogan távoztunk, mikor sírva jöttünk."

"Nagyon meg voltunk elégedve. Jól esett, hogy nem nézett le bennünket azért, hogy sokak szerint ilyen kicsi gonddal felkerestük. Kellemes volt a légkör, amit teremtett velünk a beszélgetések során. Érdekes volt egy idegen előtt megnyílni, de sokat segített a kérdéseivel. Köszönjük, hogy elvállalt minket! "

(Megjegyzem, a kicsi gond nem is volt annyira kicsi, bejelentkezésükkor N. a válást fontolgatta.)

Rácz Karolina (Carol Art & Café)

"A 2017.11.24-én megrendezett borkóstolónk a Carol Art & Caféban nem csupán borkóstolásról szólt. Üzenete volt. Üzenet az emberek felé a nyitottságra, megnyílásra és az életformaváltásra. Hiszen egyre többen érezzük: szükség van a változásra, az értékek újragondolására és ápolására. Mert a világ a passzivitás felé sodródik, ami nem jó és ezt meg kell akadályozni. Generálódnak a problémák, aminek az oka a kommunikáció hiánya. Ez sajnos kihat mindennapi életünkre és társkapcsolatunkra. Fontos a prevenció, illetve ha már kialakult a probléma, annak megoldása, kezelése. A Carol Art & Cafe támogat minden ilyen kezdeményezést és helyet ad ennek a "küldetésnek"! Ebben segítőink voltak Lindák Linda és Dr. Pető Zsolt. Köszönet érte! Mindenkit arra biztatunk, merjen élni és kommunikálni! S ha úgy érzi, segítségre van szüksége, merjen segítséget kérni! Mert egy jó beszélgetés is gyógyír!"

T. Zs.

"Az interneten találtam Lindára. A weboldala alapján nagyon szimpatikus volt, így nem is kerestem tovább.

Linda kedves, értékeli a humort. Igyekszik jó hangulatot teremteni. Szakmailag jól felkészült, rövid, de alapos, lényegretörő. A tanácsadás hatására jobban oda fogok figyelni az érzelmeim kifejezésére, az elfogadásra, és a több együtt töltött időre."

P. B.

"Linda első látásra szimpatikus volt. A problémák feltárása után célirányosan segítette kapcsolatunk rendbehozatalát. Házi feladatokkal látott el minket, ezek úgyszint minket szolgáltak. A foglalkozások kellemes hangulatban teltek. A visszamérés eredménye tükrözi, hogy munkáját szakmailag profin látta el. Köszönjük a segítséget. "

Bálint

"Csak azért írok, mert szeretném tájékoztatni, hogy együtt maradtunk. :) Nyilván nem zökkenőmentes a kapcsolatunk (mint ahogy szerintem egyik kapcsolat sem), de a krízisen túl vagyunk. Sok mindenen kell még dolgoznunk, de szerintem az irányvonal jó. Az önnel való találkozás hozzájárult ahhoz, hogy ki tudjunk mászni abból a nagyon mély gödörből, amiben akkor voltunk. Nagyon hálás vagyok ezért és szeretném megköszönni önnek, hogy ránk szánta az idejét!" 

Gertrúd

"Jó döntés volt, hogy a péntek esti mozi helyett ezt a párkapcsolati kommunikációs tréninget választotta a férjem. Így négy órán keresztül egymásra figyeltünk, ránéztünk kommunikációs stílusunkra. Az egyik feladaton keresztül olyan megélésemet is el tudtam mondani a férjemnek, amit addig nem mertem, nehogy megbántsam vele. Egyszóval minőségi, aktív időt töltöttünk együtt!" 

Zoltán

"Lindának köszönhetően kezdünk párommal egymásra találni. Türelmesebbek vagyunk, jobban odafigyelünk a másikra.

Nálam születésekor első helyre került a gyerek, ez most kezd kiegyenlítődni.

Ez is egy közös program, amiben ketten veszünk részt."

Ibolya

"Linda konkrétan rávilágított arra, hogy mi a gond, ezt mi egyedül nem tudtuk megfogalmazni. Beszélgetés során előjöttek olyan dolgok is, amiről otthon nem beszéltünk, még akkor sem, ha éppen ezért/erről beszélgettünk.Tanácsokat, gyakorlatokat kaptunk egy független, hozzáértő szakembertől. Jó, hogy volt kontroll hétről-hétre. Mindenképp pozitív irányba mozdult el a kapcsolatunk, remélem sikerül is tovább folytatni. Szimpátiát és bizalmat éreztem Linda iránt, köszönet érte! "

Mr. & Mrs.

"Nagyon sokrétű információt kaptunk a boldog párkapcsolat működéséről. A számunkra fontos területeket részletesen is átbeszéltük. Nagyon hasznosnak találtam, rengeteg tennivalót írtam fel, amivel tudom javítani a párkapcsolatunkat.

Linda nagyon profi tréner, teljesen érthetően adta át az információkat és mindenre tudott példát is hozni."
"Tetszett a tréning. Rávilágított, melyek az erősségeink, melyek azok a területek, amelyeken dolgoznunk kell. Számos gyakorlati és írásbeli feladatot kaptunk, melyek nagyon hasznosak voltak. Linda kedves, megértő, megfelelő szakmai tudással rendelkezik. Segítőkész, gyakorlatias."

Jutka

"Nem bántam meg, hogy eljöttünk. A tanácsadás alatt ráébredtem, hogy alapjában véve jól kezeljük a kapcsolatunkat. Helyesek voltak a szeretetkifejező eszközeink, a szeretetnyelvünk hasonlít. Rájöttem arra is, hogy nem jól kezeltük a problémáinkat. Megbeszélés helyett kerültük a témát és csak vártuk a megoldást. A tanácsadás hatására tudom, hogy le kell ülnünk és együtt megoldást keresni. Élveztem a házi feladatokat, mert rávilágítottak a pozitív dolgokra, amelyek miatt beleszerettem a másikba."

István

"Hasznos volt a tanácsadás, megvilágított olyan dolgokat, amiket magunk talán nem veszünk észre. Egy harmadik, kívülálló nézőpont közelebb hozta a kettőnkét. Jók voltak a feladatok, hasznos volt mind. Így, hogy volt egy "irányító", egy ellensúly mindkettőnknek a másikkal szemben, egy "világítótorony", aki rávilágít a másikra, így valódi eredményeket lehetett elérni. Köszönjük!"

A. S.

"Jó hangulatban, jó légkörben, jól irányítva teltek az órák. A feltárt hibáinkat megpróbáltuk mihamarabb kijavítani. A feleségemtől kapott információ után számomra is szimpatikus volt Linda, ezért jöttem el a terápiára, és nem bántam meg."

M. Á.

"Linda személyisége és szakmai tudása segítségével én mint zárkózott férfi, ki tudtam fejezni eddig elrejtett érzéseimet. El tudtam mondani, ami belül örömöt vagy bánatot okozott. Ez nagyban hozzájárult, hogy feleségemmel a kapcsolatunk ismét a régi."

Cikkeimről, bejegyzéseimről mondták: