20+1 tipp a romantikázáshoz

2020.02.09

A legtöbb női kliensem, illetve a Párkapcsolati állapotmérést kitöltők 72%-a is arra panaszkodik, hogy hiányzik a romantika a kapcsolatából. Talán a romantika az, aminek fenntartására a párok a leghamarabb elfelejtenek odafigyelni. Sokszor már az udvarlás/együttjárás időszakából is hiányoznak a romantikus gesztusok. Ma már alig látni a randevúra virággal érkező fiatalembert. Ha vannak is romantikus megnyilvánulások, azok sokszor eltúlzottak és csak a pénzről szólnak.

A romantika azonban nem elsősorban pénz, hanem ötletesség, fantázia és odafigyelés kérdése. Sokszor hallottam már, hogy: "...de én nem vagyok egy romantikus alkat." Nem baj, ha akarsz, még lehetsz. Ha azt látod, esetleg el is panaszolja kedvesed, hogy hiányolja kapcsolatotokból a romantikát, itt az idő, hogy cselekedj. Az interneten ma már mindent megtalálhatsz, azt is, hogy hogyan légy romantikus. Minden nő értékelni fogja a próbálkozást!

Ezúttal én is adok néhány tippet, amivel romantikát vihetsz a kapcsolatotokba:

1. Virág. A legegyszerűbb és legismertebb romantikus gesztus, ha virágot adsz kedvesednek. Mégis a legtöbb nő ennek hiányára panaszkodik. Nem a kötelező névnapi, szülinapi, esetleges évfordulós csokorra gondolok (bár van, aki még ezt is elfelejti), hanem virágra, csak úgy. Még csokornak sem kell lennie, elég akár egyetlen szál. Romantikus, ha séta közben lehajolsz egy százszorszépért, vagy ha a kertből behozol egy szál rózsát. A gesztus a lényeg, hogy eszedbe jutott a másik és az, ahogyan átadod. A csók ne maradjon el!

Extra ötlet: virágküldő szolgálattal küldj virágot szerelmednek egy kedves üzenet kíséretében!
A virágnak mindig örülnek a nők. Ne csak akkor add, ha vaj van a fejeden
A virágnak mindig örülnek a nők. Ne csak akkor add, ha vaj van a fejeden

2. Gyertyafényes vacsora. Szintén az alapkészlet része. Vidd el kedvesed egy étterembe vagy még nagyobb lesz a hatás, ha te készíted el és tálalod az ételt. A romantikánál mindig lényeges a "körítés", az apró részletekre való odafigyelés. Készíthetsz menükártyát, eljátszhatod az extrán udvarias pincért, stb. Akár tematikus vacsorákat is készíthetsz. Például francia estnél: válassz valamilyen francia ételt (de akár lehet egy francia pirítós is), hallgassatok Edith Piafot, legyen kék-fehér-piros dekoráció, sőt akár be is öltözhetsz: barett a fejre, kendő a nyakba és meg is van a párizsi hangulat.

3. Reggeli az ágyban. Még ezzel sem mondtam szerintem újdonságot. De ennek is megadhatod a módját. Készíts szív alakú ételeket! Tojásból vagy virsliből, pirítósból egyáltalán nem nehéz kivitelezni, viszont a hatás óriási lesz.

4. Titkos üzenet. Az üzenetek szövegének és az elrejtés helyének csak fantáziád szab határt. A lényeg, hogy kifejezd, mennyire szereted, milyen fontos neked a másik. Tehetsz egy post itet a határidő naptárába, vagy a púder kompaktjába, hogy amikor kinyitja, ez legyen az első, amit meglát. Egy alkalommal akár az egész lakást is végigragasztgathatod üzenetekkel vagy kirakhatod őket szív formában is.

5. Szerelmes levél. Ma már szinte teljesen kiment a divatból, ahogy a képeslapok küldése is. Az igazi szerelmes levelet kézzel kell írni, szép papírra. Mondd el, mit szeretsz a másikban, felidézhetsz a kapcsolatotokból kedves emlékeket vagy köszönetet is mondhatsz azért, hogy van neked. Óriási hatása lehet egy ilyen levélnek, ha már hosszú ideje éltek együtt.

Csinálhatsz sok-sok levelet is. Ebben az esetben írd rá a borítékra, hogy milyen helyzetben bonthatja ki a kedvesed, a levél szövege pedig az adott helyzethez illő legyen. Pl.: Bontsd ki, ha szomorú vagy! - ennek megfelelően kedves, vigasztaló szavak legyenek a levélben.

6. Boldogságbefőtt. Kis cédulákra írd fel, hogy mi mindent szeretsz a társadban, mire vagy büszke vele kapcsolatban. Akár idézeteket is gyűjthetsz szerelmed kifejezésére. A cédulákat tekerd vagy hajtsd össze és tedd be egy befőttes üvegbe. Zárd le, szépen címkézd fel, készíts hozzá használati utasítást: szerelmed kibonthat mindennap egyet, vagy olyankor, ha rossz napja van, hogy felviduljon.

7. Meglepetés program. Bármilyen programot szervezhetsz, a lényeg az, hogy ne árulj el róla semmit előre. Ültesd be partnered az autóba vagy adj a kezébe egy vicces vagy rejtélyes leírást, hogy hol találkoztok. Megmondhatod például azt, hogy hogyan öltözzön fel, vagy mit hozzon magával. A rejtélyes dolgok mindig izgatják a nőket!

8. Album készítése. Sok férfitől távol áll a kézműves tevékenység, de épp ezért lehet még nagyobb az ajándék értéke. Készíts egy albumot a kapcsolatotokról: lehetnek benne fényképek, idézetek, élmények leírása, apró emlékek, stb.

9. Gyertya. A gyertyafény nagyon romantikus, akárhogy is használod fel. Említettem már a gyertyafényes vacsorát, de borozhattok is gyertyák mellett. Ha tudod, hogy kedvesed későn ér haza, kirakhatod a bejárathoz vezető utat gyertyákkal, vagy telerakhatod velük a hálószobát. Egyik nyári este nagyon romantikus látványban volt részem, valaki mécsesekből egy hatalmas szívet rakott ki a parkban szíve hölgyének, ami a panelházakból gyönyörűen látszott. Ezt megteheted te is.

10. Kuponfüzet. Készíts egy kuponfüzetet a párodnak. Lehet benne vacsora, sütizés, mozi, masszázs, kirándulás, takarítás vagy mosogatás a párod helyett, stb. Az egyes kuponokat nálad válthatja be tetszőleges időpontban.

11. Piknik. Készíts össze némi enni-innivalót, egy plédet és menjetek ki a szabadba piknikezni. Rossz időben vagy télen vicces ötlet lehet, ha a nappali sarkában piknikeztek: ennek is adjátok meg a módját, mintha elmentetek volna otthonról.

12. SPA-est. Készíts egy kellemes fürdőt párodnak, majd masszírozd meg!

13. Naplemente / napfelkelte. Nézzétek meg együtt valami szép helyen, mondjuk vízparton a naplementét. Sétáljatok egy kellemeset!

14. Mozimaraton. Itt is a körítésen van a hangsúly: készíts mozijegyet, műsorfüzetet, szolgálj fel pattogatott kukoricát, üdítőt! Megnézhetitek kedvenc sorozatotok egy teljes évadát, nézhettek klasszikus szerelmes filmeket vagy filmtrilógiákat, amit szerettek.

15. Buborék-este. Készíts habfürdőt a párodnak (magatoknak) és pezsgőzzetek!

16. Apró ajándék, csak úgy. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy szív alakú csoki, süti, vagy bármi, amit a kedvesed szeret. Lepd meg vele, hogy tudja, gondoltál rá!

17. Tánc. A legtöbb nő szeret táncolni, de gyakran panaszkodnak arra, hogy párjuk nem tud, vagy nem szeret. Vidd el táncolni vagy iratkozzatok be egy társastánc tanfolyamra!

18. Szabadulószoba. Nem feltétlenül tűnik éppen romantikusnak, mégis nagyon pozitív hatása van a kapcsolatra egy kiszabadulós játékon való részvételnek. Minden olyan élmény ugyanis, ami fokozott izgalommal, esetleg némi félelemmel jár, fokozza a másikhoz kapcsolódó pozitív érzéseket.

19. Rózsaszirom. Te is megteheted egyszer, hogy mint a filmekben vagy a luxusszállodákban rózsaszirommal szórod tele az ágyatokat. Kirakhatsz belőle egy szívet, vagy készíthetsz feliratot.

20. Zene. Állíts össze szerelmes dalokból vagy a párod kedvenc számaiból egy cd-t! Hallgassátok meg együtt!

+1. Nagyon romantikus lehet, ha visszamentek a megismerkedésetek, esküvőtök vagy a nászutatok helyszíneire. A pozitív élmények felidézése szintén nagyon jó hatással van a kapcsolatra.

Remélem találtál olyan ötletet, amit szívesen megvalósítanál kedveseddel, hogy visszacsempészd a romantikát a kapcsolatotokba. További ötleteket meríthetsz a Pinterestről is!