Boldog házasság ötvenen túl?

2017.09.19

Erika és Zoltán munkájában sikeres, ötvenes évei elején járó házaspár. Azért jöttek hozzám párkapcsolati tanácsadásra, mert Zoltán 20 év házasság után félrelépett. Mint kiderült, kapcsolatuk régóta boldogtalan. Erika úgy érzi, férjének mindig is fontosabb volt a munka, mint a család, ezért elhidegültek egymástól. Szexuális életük már évek óta gyakorlatilag nincs. Zoltán hosszú ideje depresszióval küzd, amiből titkárnője segítségével próbált kilábalni. A "gyógyítgatásból" azonban szerelem és hűtlenség lett. Megmenthető még vajon a házasságuk?

Napjainkban Magyarországon a házasságok több mint fele válással végződik. Ezek jelentős része a kapcsolat huszadik éve körül következik be. Ennek több oka is lehet, például az elhidegülés, az elfejlődés vagy a hűtlenség - ezekből kettő Zoltánéknál is megjelent. A gyerekeik felnőttek, kirepültek a családi fészekből és a velük való törődés már nem tudta elfedni a párkapcsolat problémáit.

Veled is előfordulhat, hogy hirtelen ott találod magad egy szinte idegen ember mellett, akivel már nem tudsz mit kezdeni. Elgondolkodsz a váláson is. Pedig a jó párkapcsolat az egészségedre is pozitív hatást gyakorolna, ami ebben az életkorban már nem elhanyagolható! Kutatások bizonyítják, hogy a házasságban élők hamarabb felgyógyulnak a betegségekből, tovább élnek és elégedettebbek az életükkel. A jó párkapcsolat pozitívan hat az immunrendszerre, a szív- és érrendszeri problémákra és segít a fiatalság megőrzésében.

Ötvenen túl is élhetsz boldog kapcsolatban
Ötvenen túl is élhetsz boldog kapcsolatban

Mi a titka, hogy ötvenen túl is boldog házasságban élj?

A cikkem folytatását elolvashatod az www.otvenesnok.hu -n: