Mi köze a párkapcsolatnak az elromlott tévéhez?

2018.10.16

Te milyen szavakkal jellemeznéd a házasságodat? Csillogó szemekkel és fülig érő mosollyal közölnéd: pezsgő, szenvedélyes és boldog; vagy elszorult torokkal, émelyegve azt mondanád: szomorú, kiábrándító és konfliktusokkal teli? Amennyiben az utóbbi, akkor se félj, mert jó helyen jársz.

A párkapcsolat nem olyan, mint egy tévé. Ha elromlik, nem cserélhetjük le, nem vehetünk újat
A párkapcsolat nem olyan, mint egy tévé. Ha elromlik, nem cserélhetjük le, nem vehetünk újat

Házassági és párkapcsolati tanácsadó vagyok. Emberekkel foglalkozom. Olyan emberekkel, akik azért jönnek hozzám, mert már semmi másban nem látják a megoldást. Csalódtak a férjükben, a párjukban vagy önmagukban. Ennek ellenére mégis meg akarják javítani azt, ami tönkrement, nem pedig rögtön lecserélni. Mintha csak egy új mosógépről vagy tévéről lenne szó, amely némi anyagi befektetés ellenében bármikor csettintésre pótolható.

Egy kapcsolat nem egy elromlott tévé.

Nem egy tönkrement mosógép.

Hanem két ember egymás iránt táplált érzelmeinek összessége, amelybe a hullámvölgyek éppúgy beletartoznak, mint a szárnyaló boldogság, az örömteli magaslatok.

És tudod, mire jöttem rá a velük tartott konzultációim alatt? Valójában rengeteg dologra, viszont csak kettőt szeretnék kiemelni. Lássuk az elsőt!

Párterápiából nyert tanulság 

Az emberek akkor kezdenek dolgozni valamin, ha már muszáj. Ha bennük van a késztetés. Ha látják, hogy ez az egyetlen út. Ha a házassági tanácsadó közli velük a konzultáción. Ha tudatosul bennük, hogy nincs más választásuk, különben elvesztik azt az embert, akinek HŰSÉGET ESKÜDTEK. Ha a nő vagy a férfi fájdalommal vegyült gyűlölettel veszi tudomásul, hogy megcsalja a kedvese...

Ott fekszik a kihűlt hitvesi ágyban, amelynek másik felén szakadékként tátong az üresség. Közben fejében visszhangzik az eskü, amelyet izgalomtól kalapáló szívvel és ragyogó mosollyal az arcukon mondtak ki egymásnak. Lelki szemei előtt látja a szeretett férfi vagy nő tekintetét, a benne tomboló, perzselő szerelmet, közben pedig az a kérdés üvölt a fejében:

HOL RONTOTTUK EL?

MI TÖRTÉNT VELÜNK?

Majd újra megindulnak a fájdalom hullámai, és késként vájnak bele a lélekbe. A múlt csodás pillanatai fekete-fehér filmként pörögnek a lehunyt pillák alatt, emlékeztetve rá, hogy ami volt, elmúlt...

Kérdem én: Ha egyszer boldogok voltak, miért ne lehetnének újra azok?

Így kell dolgozni egy párkapcsolatért 

A másik SOKKOLÓ tény, amelyre szintén házassági tanácsadóként jöttem rá, a következő: az emberek nem tudják, hogyan működik egy párkapcsolat; hogyan működik egy házasság; mit kell tenniük, hogy ne válás legyen a vége. Klienseim mindig fényes jövőről zengő ódákat, soha nem hallott titkokat, izgalmas rejtélyeket és egyszerű megoldásokat várnak. Azt, hogy fellebbentsem a függönyt, és közöljem:

  • létezik az aranytojást tojó tyúk;
  • Midász király meséje valóban igaz;
  • működhet egy párkapcsolat kemény munka nélkül;
  • helyre lehet hozni a házasságot egy csettintéssel.

Nem. Ezt biztosan nem fogják tőlem hallani. Viszont egy valamire megtaníthatom őket. Egyvalamire megtaníthatlak TITEKET!

TUDATOSSÁGRA.

Ettől nem jöttetek lázba, nem igaz? Semmi különleges nincs benne: csupán egy szó. Viszont! KÉPES MEGMENTENI EGY HÁZASSÁGOT!

Nincsenek többé átsírt éjszakák, keserű reggelek, bánatba való megbetegedés. A fájdalom húsba vájó karmai, az őrület morzsái a fejekben, az egymáshoz vágott, pengeéles szavak - mindez a múlté lehet csupán a tudatossággal.

Ahogy korábban írtam: a házasság, a párkapcsolat nem egy elromlott tévé. És tudom, hogy inkább megjavítani szeretnétek, mint eldobni.

Különben nem lennétek itt.

Különben nem olvasnátok a Párterápia Debrecen  bejegyzéseit.

Különben nem keresnétek házassági tanácsadót.

Amennyiben még mindig nem szántátok rá magatokat AZ ELSŐ LÉPÉSRE, töltsétek ki ingyenes párkapcsolati állapotfelmérésemet.

A boldogság a TUDATOSSÁGBAN rejlik. Engedjétek, hogy megtanítsalak rá

Szeretnétek még több hasznos tanácsot kapni? Elmélyedni a párkapcsolatok valódi rejtelmeiben? Megismerni a tévhiteket és a leggyakoribb hibákat? Akkor kövessétek a Párterápia Debrecen Facebook-oldalát!