10 ötlet, hogy hogyan tölts minőségi időt a pároddal

2017.10.19

Egy párkapcsolatban nagyon fontos, hogy legyenek közös programjaitok, minőségi időt töltsetek egymással. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy állandóan együtt kellene lennetek, az egyensúly érdekében fontos a baráti kapcsolatok ápolása és az énidő is.

De milyen is az a minőségi idő?

Ilyenkor nemcsak úgy egymás mellett vagytok, hanem az az idő kettőtökről szól, egymással foglalkoztok. Nem tereli el a figyelmeteket a tévé, számítógép, telefon. A közösen töltött idő alatt jobban, mélyebben megismerhetitek egymást.

Íme, néhány javaslat, amiből ötletet meríthetsz a közös idő eltöltéséhez:

1. Fontosak a közös étkezések.


Amikor lehet, próbáljatok együtt étkezni: reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni. 
Jól indulhat a nap egy ráérős közös reggelizéssel. Ha máskor nem fér bele a napirendetekbe, legalább hétvégén szánjatok időt a közös reggelire, amit akár az ágyban is elfogyaszthattok. 
Napközben, ha tehetitek, ebédeljetek együtt. Ha azonban az egész napos rohanásban mindezekre nincs idő, próbáljátok legalább este közös vacsorával zárni a napot, ahol megbeszélhetitek az aznapi történéseket.
A közös étkezések valamelyikét szokássá is tehetitek, jó ha vannak közös rítusaitok!

2. Főzzetek együtt!


Nemcsak közösen elfogyasztani, de közösen elkészíteni is élvezetes  az ételeket. Annak is élmény lehet a közös főzés, aki egyébként nem szeret a konyhában forgolódni. Sokkal hamarabb elkészülnek a finom falatok, ha megosztjátok a munkát vagy egymás keze alá dolgoztok. A közös munka közben is jókat lehet beszélgetni, nevetni. Megismerhetitek azt, hogy ki milyen szokásokat hozott a szülői házból, kialakíthatjátok a saját specialitásaitokat, kipróbálhattok különleges ételeket.

3. Menjetek kirándulni!


A kirándulásnak számos előnye van: kiszabadultok a városból, végre a friss levegőn lehettek. A csend, a nyugalom mindkettőtökre pihentetően hat. 
Új élményekhez juthattok, amikre később jó lesz visszaemlékezni. 
Az ismeretlen helyek felfedezése izgalommal jár, az izgalom pedig bizonyítottan pozitívan hat a másik iránti vonzódásra.

4. Sportoljatok együtt!


A kirándulás mellett a sport is jótékonyan hat az egészségetekre. Mozgás közben örömhormonok szabadulnak fel. Találjátok meg azt a mozgásformát, amit mindketten szívesen végeztek! Fussatok, kondizzatok, télen korcsolyázzatok!
Ha bicikliztek, akkor ötvözhetitek a kirándulást a sporttal!

5. Vásároljatok együtt!

Van, aki utál, van, aki szeret vásárolni. Természetesen, ha párod az előbbi kategóriába tartozik, akkor ne kényszerítsd a közös vásárlásra. Nagyon sok férfi egyenesen kiütést kap, ha meglát egy bevásárlóközpontot. Ha azonban mindkettőtöknek élvezetet okoz a vásárlás, miért ne csinálhatnátok közösen?

6. Romantikázzatok!


Főleg a nők szokták hiányolni a romantikát a kapcsolatukból. Fogalmazz egyértelműen, segíts a párodnak! Mondd el, hogy te mit tartasz romantikusnak és valósítsátok meg!
Romantikus lehet egy piknik a szabadban, van, aki a gyertyafényes, pezsgős vacsorát részesíti előnyben, megint mások a sétát tartják romantikusnak.
Te mire vágysz?

7. Olvassatok!

Kellemes lehet az is, amikor egymás mellett ülve/fekve mindketten belemélyedtek a saját olvasmányotokba. De az nem igazi minőségi idő! Ahhoz közösen kell olvasnotok. Lehet az egy napilap, de akár könyv is. Érdekes lehet az is, ha felolvastok egymásnak.

8. Feszegessétek a határaitokat!


Ahogy már feljebb is megjegyeztem, a közösen átélt izgalom nagyon jó hatással van a párkapcsolatra. Vegyetek részt olyan programokon, amelyekkel már a határaitokat feszegetitek, vállaljatok kockázatot! Persze nem kell cápákkal fürdeni, mindenki a saját vérmérséklete, pénztárcája, bátorsága szerint válasszon. Lehet, hogy neked a robogózás gondolatától is égnek áll a hajad, de az is lehet, hogy szívesen kipróbálnád az ejtőernyős ugrást vagy a vadvízi evezést.


9. Zenéljetek!

Ha játszotok valamilyen hangszeren vagy szerettek énekelni, nagyon jó időtöltés lehet a közös zenélés! Érdemes ezt ünnepeitek részévé is tenni.

10. Beszélgetés, beszélgetés, beszélgetés


Beszélgetni bárhol, bármikor lehet. A témák kimeríthetetlenek. Társad megismerésének ez a legjobb eszköze. Minél jobban ismered a társad, annál könnyebben tudsz a kedvében járni, annál könnyebben fogjátok megoldani a problémáitokat!