Valentin-napi meglepetés

2020.02.01

Hamarosan itt a Valentin-nap. Lassan mindent elöntenek a piros szivecskék, a virágcsokrok és a giccsesebbnél giccsesebb ajándékok. Van, aki elvből elutasítja ezt az ünnepet: mondván, csak a virágárusok és ajándékboltosok keresnek rajta, meg egyébként is, nem egyetlen napon kell megmutatni társunknak, hogy szeretjük. Sokan viszont nagyon is komolyan veszik az ünneplést: sértődés lesz belőle, ha elmarad az ajándék.

Ti megünneplitek a Valentin-napot? fotó: canva.com
Ti megünneplitek a Valentin-napot? fotó: canva.com

Van, aki azt hiszi, hogy minél nagyobb, drágább meglepetés kell ahhoz, hogy megmutassa, milyen fontos a partnere. Mikor egy virágbolt közelében laktam, elképedtem, milyen hatalmas, akár 100 szálas vörös rózsacsokrokat, virágkölteményeket, több tízezres virágdobozokat rendelnek a férfiak. Persze, mindenki ábrándozott már arról, hogy milyen romantikus lenne ennyi virágot kapni! De egyáltalán nem biztos, hogy ezek a nagy gesztusok igazi érzelmekről szólnak. Fontosabb, hogy fel lehessen vele vágni, ki lehessen posztolni (annak is, aki adta és annak is, aki kapta). Az érzéseket, a figyelmet, törődést, a közös élményeket azonban nem lehet anyagiakkal pótolni.

Sokkal emlékezetesebb, és a kapcsolat fejlődésére is jótékonyabb hatással van, ha inkább élményt ajándékozol kedvesednek. Persze, ez macerásabb: gondolkodni kell rajta, meg kell szervezni, a két kezeddel el kell készíteni. De az ilyen ajándéknak hosszú távú hatása van. Ezek a pozitív élmények erőt adhatnak a nehezebb időszakokban is.

Nézzünk néhány ötletet, mivel kedveskedhetsz Valentin-napon partnerednek! Még van majdnem két heted, hogy el is készíthesd őket!

Valentin-napi kuponfüzet

Ha szorult beléd egy kis kreativitás, akkor gyorsan elkészítheted ezt a meglepetést. Szükséged lesz néhány vastagabb papírra, ollóra, ragasztóra és egy színes nyomtatóra.

Készíts ajándékkuponokat, amelyeket párod nálad válthat majd be! Hogy milyeneket? Csak a fantáziád szab neki határt. Például szólhat masszázsra, közös fürdőzésre, gyertyafényes vacsorára, ágyba vitt reggelire, kávézásra, stb.

Ha nincs kedved szerkesztgetni, 10 kupont a weboldalról is letölthetsz pdf formátumban. Ezeket már csak ki kell vágni, belehajtogatni a szürke borítóba, leragasztani és már kész is az átadásra.

Valentin-napi emlékkönyv

Válassz egy szép füzetet (emlékkönyvszerűt) vagy kézműves boltokban lehet kapni scrapbook alapokat is. Nyomtass ki néhányat közös képeitekből, gyűjts szerelmes idézeteket, esetleg keress elő apró emlékeket (belépőjegyek, levelek), amiket beleragaszthatsz. Díszítsd kedvedre és ízlésed szerint!

Szerelembox

Szintén kézműves boltokban tudsz beszerezni egy sima fa vagy szép karton dobozt. Ezt töltsd fel 365 üzenettel! Minden napra jusson egy. Sokféle típusú üzenetet írhatsz: lehetnek szerelmes idézetek, közös emlékek leírása, egy-egy olyan dolog, amit nagyon szeretsz a párodban.

Különösen esztétikus lesz, ha a kis cédulákra írt üzeneteket egyesével felcsavarod és szalaggal átkötöd.

Kaphatók szív alakú kis falapok is, ezekre is írhatod üzeneteidet.

"Nyisd ki!" borítékok

 • Nyisd ki, amikor szomorú vagy!
 • ...amikor nincs kedved semmihez
 • ...amikor egyedül érzed magad, stb.

Ilyen és hasonló feliratokkal készíts borítékokat, a borítékokba pedig írj a külső feliratnak megfelelő vigasztaló, bátorító, szerelmes, stb. üzeneteket!

Valentin-napi keresztrejtvény

Készíts keresztrejtvényt a közös emlékeitek alapján. Töltsd le a Hot Potatoes programot! Meg kell adnod a rejtvénybe beírandó szavakat, azok meghatározását és ezek alapján a program elkészíti a rejtvényt. Aztán kiderül, hogy partnered mennyire jó a közös emlékek felidézésében.

Szófelhő

A wordart.com segítségével látványos szófelhőt készíthetsz. Kiválaszthatod a szavakat, azok méretét, színét, betűtípusát, majd az alakzatot, amiben szeretnéd a szavakat elrendezni.

Programötletek Valentin-napra

Ha nem akarsz ajándékokkal pepecselni vagy nincs kézügyességed, szervezz egy jó programot! Íme néhány ötlet:

 • iratkozzatok be tánctanfolyamra vagy főzőkurzusra,
 • szervezz romantikus sétakocsikázást lovasszekéren (Debrecen környéki szálloda területén megoldható),
 • menjetek kalandparkba - az izgalom jót tesz a kapcsolatnak, összehozza a párokat,
 • bálozzatok (használjátok ki a farsangi időszakot),
 • ti is szervezhettek jelmezes farsangi mulatságot,
 • menjetek igazi falusi disznótorra (feltéve, ha nem irtóztok már a gondolattól is),
 • wellnessezzetek,
 • vegyetek részt Valentin-napi gasztroesten,
 • páros élményfestésre is mehettek.

Remélem találtál olyan ötletet, ami megtetszett! Egy dologra viszont feltétlenül figyelj oda: hiába készíted a legszuperebb meglepetést a párodnak Valentin-napra, ha az év többi napján nem törődsz vele! Ha jól szeretnéd érezni magad a párkapcsolatodban, mutasd ki a szeretetedet mindennap!

További romantikus ötleteket itt találsz:
20+1 tipp a romantikázáshoz