Újabb 32 tipp a minőségi időtöltéshez, közös programokhoz

2020.05.22

A mindennapok rohanásában nagyon kevés időnk jut egymásra, a kapcsolatainkra. Pedig a párkapcsolat nagyon fontos szerepet játszik az életedben. Társad az, akitől megkaphatod azt a támogatást, törődést, odafigyelést, elfogadást, amire minden embernek szüksége van a kiegyensúlyozott élethez. Ahhoz azonban, hogy lelkileg igazán közel kerülhessetek egymáshoz, fontos, hogy megfelelő mennyiségű minőségi időt töltsetek egymással.

Minden héten szervezz egy közös programot a pároddal! - Fotó: canva.com
Minden héten szervezz egy közös programot a pároddal! - Fotó: canva.com

A minőségi idő azt jelenti, hogy közben tényleg odafigyeltek egymásra, megosztjátok egymással gondolataitokat, érzéseiteket, terveiteket, félelmeiteket. Az együtt töltött idő arra is jó, hogy különféle helyzetekben újabb és újabb oldalról ismerhessétek meg egymást.

Korábbi írásaimban már több tippet kaphattál arra, hogy hogyan tölthettek minőségi időt egymással, hogyan romantikázhattok. Ezúttal újabb 32 javaslatot adok arra, hogy hova mehettek, mit csinálhattok közösen.

1. Legyetek felfedezők! Keressetek fel egy olyan helyet, ahol még egyikőtök sem járt. Nem feltétlenül kell messzire menni. Akár a saját városotokban is találhattok ismeretlen részeket.

2. Mozizás. Menjetek moziba a partnered által választott filmre! Ne érjétek be annyival, hogy megnéztek egy filmet! Utána beszélgessetek is az élményről.

3.  Meccsnézés. Vidd el kedvenc csapata meccsére! Szurkoljatok együtt!

4. Meglepetésbuli. Szervezz bulit, amire meghívod a barátait! Még nagyobb lesz a meglepetés, ha nem kapcsolódik semmilyen alkalomhoz.

5. Közös ebéd. Lepd meg az ebédszünetében partneredet, egyetek együtt! Itt is a meglepetésen van a hangsúly. Nem feltétlenül kell étterembe mennetek, akár dobozban otthonról is viheted az ételt.

6. Keress egy igazán romantikus helyet, és vidd el oda partneredet! Klassz program lehet például most május végén, június elején Nagyarban a Luby-kastély gyönyörű és fantasztikus illatú rózsakertje.

7. Játsszatok együtt számítógépes játékot! Keressetek valami olyat, ami mindkettőtöket érdekel. Akár versenyezhettek is.

8. Próbáljatok ki egy ismeretlen éttermet! Próbálkozhattok különleges helyekkel, egzotikus vagy szokatlan ételekkel is.

9. Tanuljatok együtt idegen nyelvet! Járhattok közösen tanfolyamra, de akár otthon is elsajátíthatjátok az alapokat. A közös tanulás jutalma lehet egy utazás az adott nyelvet beszélő országba.

10. Menjetek állatkertbe! Egész napos élmény lehet akár felnőtteknek is a nyíregyházi állatkert. Résztvehettek élményprogramokon, sétálhattok, fényképezhettek.

Fókashow a nyíregyházi állatkertben (saját fotó)
Fókashow a nyíregyházi állatkertben (saját fotó)

11.  Kölcsönözzetek hajót vagy csónakot! Remek napot tölthettek evezéssel például a Tisza-tavon.

12. Menjetek madárlesre! Nemcsak ősszel, a daruvonulást érdemes megnézni a Hortobágyon. Számtalan szép madarat láthattok más évszakokban is.

13. Kémkedjetek! Játsszátok azt a városban vagy egy üzletben, hogy kémek vagytok! Akár álruhát is ölthettek!

14. Vegyetek részt workshopon! Már számtalan témában szerveznek workshopokat. Főzhettek, süthettek, készíthettek bonbont, szappant, virágdíszt, ékszert, amihez kedvetek van.

15. Szervezzetek randit! Játsszátok el, hogy csak most találkoztatok. Flörtöljetek, csábítsátok el egymást!

16. Menjetek páros masszázsra! Testnek és léleknek is jót tesz egy kis közös lazítás. Utána jöhet a fürdőzés.

17. Társasjátékozzatok vagy kártyázzatok! Néhány ötlet: Scrabble, Múlt-kor, Uno, Dixit, Catan telepesei, Imagine, Bang, Activity, Identity, 7 csoda, Álmodj velem...

18. Rejtély. Vegyetek részt a Rejtélyek városa vagy a Rejtélyes vacsora rendezvényén. Nyomozhattok Debrecenben városában vagy vacsoraesten is.

19. Vidámparkozzatok! Elég költséges megoldás, mivel Magyarországon már nem nagyon találsz a klasszikus értelemben vett vidámparkot. De egy olcsó repjeggyel a párizsi Disneyland felnőtteknek is remek szórakozás. Ha nem is igazi vidámparkot, de kalandparkokat itthon is találhattok szép számmal.

Disneyland, Párizs - Csipkerózsika kastélya (saját fotó)
Disneyland, Párizs - Csipkerózsika kastélya (saját fotó)

20. Fotózós randi. Egyikőtök a modell, a másik a fotós. Próbáljatok ki különféle helyszíneket, beállításokat! De azt is választhatjátok, hogy profi fotósra bízzátok a képek elkészítését, ti meg csak pózoltok.

21. Selfiezzetek! Ha még nem jártatok Budapesten a Selfie Múzeumban, feltétlenül próbáljátok ki. Már kettő is van belőle. Igazán vicces képeket csinálhattok.

22. Ágymozi. Szintén pesti program, de ez is különleges. Ágyból nézhetitek a filmeket, úgy, mint otthon.

23. Csodás világ. Debrecenben az Agora vagy Pesten a Csodák Palotája a felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújt.

24. Legyetek újra gyerekek! Készítsetek papírhajót és versenyezzetek velük egy patak vagy tó partján. Készíthettek papírsárkányt is és eregethetitek valamelyik parkban.

25. Szinkronizáljatok! Tegyetek be egy olyan filmet, amit még nem láttatok, vegyétek le a hangját és beszéljetek a szereplők helyett! Annyit fogtok nevetni, hogy megfájdul a hasatok!

26. Bowling vagy biliárd. Döntsétek el, ki játszik ügyesebben! Ha barátokat is beszerveztek, még érdekesebb lesz a program.

27. Élményfestés. Vegyetek részt páros élményfestésen! Már Debrecenben is több cég szervez ilyen programokat. Készíthettek közös képet, de két különbözőt is.

28. Menjetek régiségpiacra vagy művészeti galériába! Még vásárolni sem kell. Élvezzétek a forgatagot, a nézelődést, alkudozzatok az eladókkal!

29. Önkénteskedjetek! Válasszatok ki egy szervezetet, amelynek céljaival szimpatizáltok és támogassátok őket! Nem elsősorban pénzzel, hanem munkával, különféle projektekben való részvétellel. A közösen végzett munka közelebb hoz benneteket egymáshoz.

30. Nézzetek csillagokat! Nem csak augusztusban élvezetes bámulni a csillagokat. Még távcső sem kell hozzá. A lényeg, hogy olyan helyre menjetek, ahova nem ér el a városok fényszennyezése.

A csillagles igazán romantikus program - Fotó: pixabay.com
A csillagles igazán romantikus program - Fotó: pixabay.com

31. Lézerharc vagy paintball. Vonjátok be a barátaitokat, vagy a gyerekeket is. A paintball-lal óvatosan bánjatok, elég fájdalmas tud lenni a találat

32. Sétáljatok botanikus kertben, arborétumban! Minden évszaknak megvan a maga szépsége. Tiszakürtön nézhettek korbácsliliomokat, a jeli arborétum a rododendronjairól híres, de mehettek Erdőspusztára pillangókat fotózni is.

Jó szórakozást, sok közös élményt kívánok! Ha vannak további jó ötleteid, ismersz romantikus helyszíneket, kérlek oszd meg hozzászólásban másokkal is!

Nincs ötleted a hévégére vagy a randihoz?

Töltsd le az összesen 50 tippet tartalmazó e-bookot!