A hűtlenség 10+1 jele

2017.11.02

A nők sokszor már azelőtt gyanakodnak, mielőtt párjuk ténylegesen hűtlenné válna. Nagyon érzékenyek a legapróbb jelekre is, a zsigereikben érzik, hogy baj van. A másik véglet, mikor a megcsalt fél egyáltalán nem sejti, hogy gond van, sőt, ő tudja meg utoljára, hogy mi történt.

Van azonban néhány jel, amire érdemes odafigyelned, mert hűtlenséget jelezhet. Vigyázz! Attól, hogy tapasztalsz egy gyanús jelet, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy megcsalt a párod. Inkább a változásokra, szokatlan dolgokra érdemes odafigyelni. Minden új szokás, minden változás, ami arra mutat, hogy társad meg szeretne újulni, azt jelzi, hogy elégedetlen önmagával vagy a kapcsolatával.

Gyanakszol, hogy megcsal a társad?
Gyanakszol, hogy megcsal a társad?

Mik azok a jelek, amelyek hűtlenséget jelezhetnek, amikre érdemes odafigyelni?


A hűtlenség 1. jele: változás

Ahogy mondtam, a változásokra mindig fel kell kapnod a fejedet. Apróságokkal, ajándékokkal, virággal lep meg, ami addig nem volt szokása? Valószínűleg bűntudata van társadnak és azt igyekszik kompenzálni. Ez általában a hűtlenkedés elején vagy a gondolatának felmerülésekor jellemző. Ha okosan reagálsz, ekkor még könnyebben visszafordíthatod a dolgokat, mivel a figyelmességek azt jelzik, hogy párod nem szeretne elveszíteni!

Az is intő jel azonban, ha eddig voltak ilyen apró kedveskedései társadnak, most azonban elmaradnak. Ez már a megcsalás későbbi szakaszára jellemző, amikor elmélyült a kapcsolata a harmadik személlyel és már nem te vagy a fontosabb számára.

A hűtlenség 2. jele: elhanyagolás

Párod elfelejti a fontos évfordulókat, családi ünnepeket. Nem segít a házimunkában (ha korábban ez szokás volt). Nem akar közös programokat szervezni, nincs kedve a szexhez. Ez is a megcsalás későbbi szakaszára jellemző: már nem fontosak számára azok a dolgok, amik korábban, már nem akar a kapcsolatban maradni.

A hűtlenség 3. jele: megváltozik társad napirendje, időbeosztása

Azt mondja, túlóráznia kell, órákkal később ér haza, mint korábban. Elkezd munkahelyi tréningekre járni, ami eddig szintén nem volt jellemző.

Gyanús, ha megváltozik társad napirendje, időbeosztása
Gyanús, ha megváltozik társad napirendje, időbeosztása

A hűtlenség 4. jele: túlzott együttműködés

Mindent rád hagy, mindenbe beleegyezik, nagyon együttműködő. "Csináld úgy, drágám, ahogy neked jó!" Ha eddig közösen hoztátok a döntéseiteket, ez azt jelzi, hogy már nem érzi azt, hogy egy csapatba tartoznátok.

A hűtlenség 5. jele: kritika

Állandóan kritizál, semmi sem jó neki. Amíg szerelmesek vagytok, sok mindent elnéztek egymásnak. Ahogy csökken az érzelmek hőfoka, úgy kezditek egyre nagyobbnak és elviselhetetlenebbnek látni a problémákat. Ha házastársad most veszekszik vagy ordít azok miatt a dolgok miatt, amit eddig mosolyogva elnézett, baj van! Intő jel lehet az is, ha már a főztöd se ízlik neki, amit korábban nagyon is szeretett, vagy beleköt a kinézetedbe: ruháidba, hajviseletedbe. A hűtlen fél a te leértékelésedet önigazolásra használja: jól döntött, amikor külső kapcsolatot keresett.

A hűtlenség 6. jele: Megváltoznak a másik telefon és számítógép használati szokásai

Például lekódolja a telefonját, amit eddig nem tett, még a wc-re is magával viszi a mobilt, azonnal bezárja a számítógépen az ablakot, ha belépsz a szobába... Egyértelmű, hogy titkolni szeretne valamit. A titkolózás viszont azt jelzi, hogy még fontos a kapcsolatotok, társad nem akarja, hogy kiderüljön a viszonya.

Megváltoznak a számítógép használati szokásai
Megváltoznak a számítógép használati szokásai

A hűtlenség 7. jele: nem együttérző

Már nem akar megóvni a fájdalomtól, nem tud együttérezni veled. Nem érdekli, ha megbántott, fájdalmat okozott. Ha itt tartotok, akkor már nem fogja titkolni a telefonálgatásokat, sms-eket. Sőt, lehet, hogy direkt kint hagyja a telefonját, hogy kiderüljön a félrelépés.

A hűtlenség 8. jele: divatőrület 

Párod elkezdi követni a divatot, új ruhákat vesz, hajat vágat, festet (mondjuk egy őszülő férfi hirtelen barnára festi a haját), elkezd edzőterembe járni. Ez azt jelenti, hogy tetszeni szeretne valaki másnak, hiszen neked eddig így is jó volt. Vigyázz! Ezek a viselkedések életközépi válságot is jelezhetnek, nem feltétlenül csak hűtlenséget!

A hűtlenség 9. jele: változó kedély

Amikor házastársad elmegy otthonról, akkor vidám, energikus, mikor hazatér fáradt, semmihez sincs kedve. Ez azt jelzi, hogy otthon már nem érzi jól magát, szívesebben van másokkal, mint veled.

A hűtlenség 10. jele: közös programok megszűnése

Már nem mentek sehová kettesben, megszűnik a minőségi idő, ami kettőtökről szólna. Ha programot szerveztek, akkor barátokkal vagy a gyerekeitekkel mentek, soha nem kettesben.

A hűtlenség 10+1. jele: az intim kommunikáció hiánya

Nem tudtok kettőtökről, a kapcsolatotokról beszélgetni. Társalgásotok semleges dolgokban merül ki: ki vigye a gyereket edzésre, ki vásároljon be, stb. vagy másokat beszéltek ki. A párod már nem meséli el neked a munkahelyi dolgait. Az is gyanús, ha valakiről túl sokat kezd el beszélni a társad.

Nem tudtok a kapcsolatotokról beszélgetni
Nem tudtok a kapcsolatotokról beszélgetni

Mit csinálj, ha arra gyanakszol, hogy társad félrelépett? Semmiképp se változz sárkánnyá és kezdj el mindent számon kérni rajta! Éppen ellenkezőleg! Egyáltalán ne piszkáld, ne vádaskodj! Kezdj el jobban törődni magaddal és a kapcsolatotokkal! Öltözz csinosan, légy hozzá kedves! A sárkányosodással csak még jobban eltávolítanád magadtól! Ha viszont pozitív változást lát rajtad, jó hazamenni, nem vagy vele utálatos, elutasító, jobban el fog gondolkodni azon, érdemes-e mindezt kockáztatnia egy kalandért!Forrás:

Almási Kitti: Hűtlenség ... és ami mögötte van. Kulcslyuk Kiadó, Budapest, 2012.

A blog legfrissebb bejegyzései

Olvasd el az újdonságokat!

A következő levelet egy párkapcsolati állapotmérés kiértékelése kapcsán kaptam. Írója hozzájárult ahhoz, hogy közzétegyem. Természetesen a neveket és azokat az adatokat, melyekből a család felismerhető lenne, megváltoztattam.

Akár tetszik, akár nem, egy éve mindannyiunk élete megváltozott. A koronavírus-járvány miatt bezártak az iskolák, több városban az óvodák és a bölcsődék is, egyre több munkáltató küldi haza dolgozóit, sok helyen állandóvá vált a home office. A kényszerű otthonmaradás, a karantén számtalan problémát vet fel, többek között hatással van a...

Az egyik kommentelőm szerint igen. Saját felmérésem alapján azt az eredményt kaptam, hogy a válaszadók 40%-a megcsalta már a párját. Fiatal kliensektől is egyre gyakrabban hallom, hogy nem olyan nagy dolog a hűtlenség, előbb-utóbb minden kapcsolatban megtörténik.